Ruohokanukka (Cornus suecica)
Kasvit
Ihminen ja metsä
Maisemat ja vuodenajat
Tapahtumakuvat
Muut kuvat

OhjeetSivukarttaPalauteCopyright
Kuvagalleria

Takaisin | Haku 


<< Selaa taaksepäinSelaa eteenpäin >>
Ruohokanukka (Cornus suecica)
Ruohokanukka (Cornus suecica)
Kuvaaja: Timo Peuraniemi
 
Ruohokanukka on alle 10 cm korkeudeltaan ja muodostuu haaraisesta ja suikertavasta maavarresta. Lehdet ovat soikeat, alapinnaltaan sinivihreät ja ja kaljut, yläpinta on aluksi karvainen.

Ruohokanukka kukkii alku- ja keskikesällä. Neljä isoa suojuslehteä ympäröivät hyvin pieniä, mustanpunaisia kukkia, jotka ovat sarjamaisessa ryhmässä. Samaten ovat isot loistavanpunaiset ryhmittyneet tiheästi versojen kärkiin.

Ruohokanukka on yleinen merenrannoilla ja saaristossa kaikkialla Suomen- ja Pohjanlahden rannikoilla. Yleisin se on Taka-Lapin mereisissä pohjoisosissa. Sisämaan mantereisessa ilmastossa se hakeutuu lehtoihin, korpiin ja purojen varsille. Harvakseltaan sitä esiintyy vielä Keski-Pohjanmaalla ja Järvi-Suomen pohjoisosissa ja Laatokan Karjalassa.

Lähde: Uusi värikuvakasvio,
WSOY.

> Lataa tiedosto itsellesi

PCMacIntosh

Valitse allaoleva linkki hiiren oikealla napilla. Jos käytät Netscapea valitse "Save link as...", Internet Explorerilla "Save target as..."

Pidä ALT-näppäin alas painettuna ja valitse allaoleva linkki hiirellä


Ladattava tiedosto 
Tiedoston nimi ruohokanukka.jpg
Ladattavan tiedoston koko  122 kt
Kuvan tallennusformaatti jpg
VäritiedotRGB
 
Kuvan luokittelutiedot
KategoriatKasvit
Kangasmetsä
Kuva lisätty Metsän Oppimispolun kuvagalleriaan04.12.2003 14:07:21
 
 
 
Kuvagallerian kuvia voi käyttää vapaasti opetuskäytössä. Käyttö kaupalliseen toimintaan on ehdottomasti kielletty. Lisätietoja kuvien käytöstä voit kysyä Suomen Metsäyhdistyksestä käyttämällä tämän www-sivuston palaute-lomaketta.

Tulosta